Programma Oranjepret 2024

Ook tijdens Koningsdag 2024 kan je bij Oranjepret weer genieten van een bomvol programma! In het mooiste park van Zwolle, park Eekhout, kan je weer genieten van de traditionele kleedjesmarkt, theater, muziek, dans en nog veel meer!

Het officiële programma wordt om 12:00 uur geopend door een ensemble van Brassband David uit Zwolle! Daarna kan je onder meer genieten van de theatervoorstellingen ‘Schaap zoekt een thuis’ van Theater Compagnie Alice of ga mee op reis met Dolf Moed in ‘De Tijdmachine’ van Theaterfiets.

Dit jaar kan je ook volop zelf aan de slag! Leren dansen kan bij de dansworkshops van Diff Dance Centre. Creatief bezig zijn met textielverf kan dit jaar onder begeleiding van niemand minder dan de Zwolse illustrator Skandaloe (Chantal van Mierlo). Of leer bellenblazen als een echte pro bij BubbleDutch! Kortom, we hebben echt weer een bomvol programma voor jullie geregeld!

Meer informatie over de voorstellingen en workshops vind je hieronder. Daar vind je ook het blokkenschema en de plattegrond. Zo weet je precies wanneer je waar moet zijn!

Maar dat is nog niet alles, de Zwolse scoutinggroepen Vaandrig Lengton en Jan Lijding verzorgen een pretmarkt met allerlei kinderactiviteiten. Klimmen, rennen, gooien, vangen, vissen en nog veel meer! Er is echt van alles te doen.

Muziek, horeca en meer!

Natuurlijk is onze bar er ook weer! En na het succes van vorig jaar, ook dit jaar weer muzikaal omlijst door Mobiel Vinyl! Geniet dus onder het genot van een heerlijk drankje van de beste plaatjes. We beginnen uiteraard rustig, maar zodra de dag ten einde loopt, gaan de beats wat omhoog. En, vergeet niet, er mag gedanst worden!

Over onze bar gesproken, deze wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de bar maakt het mogelijk om ook volgende jaar weer Oranjepret te organiseren. Doe ons en jezelf een heel groot plezier, laat je eigen drankjes thuis voor een ander moment en haal je drankje(s) bij onze bar!

Overigens hoef je bij ons sowieso geen honger of dorst te lijden. Er kan goed voor de inwendige mens worden gezorgd. Zo haal je een kop koffie bij de koffiemobiel van ’t Konkeltje, zorgt HV Evenementenservice voor lekkere friet/patat met de nodige snacks en kan je tosti’s halen bij The Tosti Club. Poffertjes komen ook dit jaar weer van Pino Poffertjes en als toetje (of gewoon tussendoor) is er weer overheerlijke ijs, rechtstreeks van onze buurman ijsssalon Lutteke! Heerlijke bedoeling, al schrijven we het zelf!

Kortom, tijdens Koningsdag in Zwolle is er in park Eekhout écht voor iedereen wat te doen!

VOORSTELLINGEN
13:00 - 14:00 - 15:00
Theater: Schaap zoekt een thuis

Op de boerderij worden schaapjes geboren, maar kleine Rikkie is anders dan de andere schaapjes, omdat hij gekleurde plukken in zijn vacht heeft. Daarom lachen zijn broertjes en zusjes hem uit en mag hij niet meespelen. Help jij mee zoeken naar nieuwe vriendjes?

13:30 - 14:30 - 15:30
Theater: De Tijdmachine

Dolf Moed neemt zijn tijdmachine mee naar Oranjepret. Maar hoe werkt de machine? Welke avonturen gaat hij beleven? Ga mee op avontuur en wie weet in welke wonderlijke werelden je allemaal terecht komt!

13:30 - 14:30 - 15:30
Workshop: Diff Dance Centre

Dans jij mee met de dansworkshops van Diff Dance Centre? In deze workshops mag je zelf lekker los gaan op de swingende muziek onder begeleiding van ervaren dansers! Dans jij met ons mee?

12:30 tot 16:00
Workshop: Textielverven

Tijdens Oranjepret kan je dit jaar je creativiteit kwijt bij de workshop textielverven. Kom verven onder leiding van niemand minder dan de Zwolse illustrator Skandaloe (Chantal van Mierlo)! Lekker creatief bezig met verf, heerlijk toch?

12:30 tot 16:00
Workshop: Bellenkunst

Bellenblazen voor gevorderden! Het kan bij de workshop bellenkunst van BubbleDutch. Laat de tijd even stil staan of juist voorbij vliegen met een deze haast magische activiteit!

12.30 tot eind
Mobiel Vinyl
Plof neer in een 70’s, 80’s setting op het terras, of stap in de bus en struin in de bakken met singeltjes naar jouw golden oldies. Lekker chillen bij de bar met Mobiel Vinyl. Maar… pas op, het kan zomaar een feestje worden!