Programma Oranjepret 2023

Ook tijdens Koningsdag 2023 kan je bij Oranjepret weer genieten van een bomvol programma! In het mooiste park van Zwolle, park Eekhout, kan je weer genieten van de traditionele kleedjesmarkt, theater, muziek, dans en nog veel meer!

Het officiële programma wordt om 12:00 uur geopend door Jubal Zwolle. Daarna kan je op bezoek bij het door Spiegelbeesten georganiseerde Koningsfeestje van Ezeltje Emiel, een dansworkshop volgen van Diff Dance Centre, genieten van ‘De Lakei en de Prinses’ door Theaterfiets of de Magische Wereld van Magic John betreden! Bekijk het blokkenschema om te zien wat je wanneer kan bekijken!

Maar dat is nog niet alles, de scouting Zwolle verzorgt een pretmarkt met allerlei kinderactiviteiten en bij de fietsdraaimolen kan je op de rug van een verschillende dieren klimmen!

Muziek, horeca en meer!

Muziek wordt gedurende dag verzorgd door MeneerTjes SlodDe & Vos. Zodra de dag ten einde loopt gaan we, onder het genot van een heerlijk drankje, bij onze bar swingen met de plaatjes van Mobiel Vinyl!

Over onze bar gesproken, deze wordt gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de bar maakt het mogelijk om ook volgende jaar weer Oranjepret te organiseren. Doe ons en jezelf een plezier, haal je drankje(s) bij onze bar!

Er kan verder ook goed voor de inwendige mens worden gezorgd. Zo haal je een kop koffie bij de koffiemobiel van ’t Konkeltje, verzorgt Ypie’s Catering de frituur, heeft Dimas Huis heerlijke Syrische versnaperingen en komt het overheerlijke ijs tijdens Oranjepret rechtstreeks van onze buurman ijsssalon Lutteke!

Kortom, tijdens Koningsdag in Zwolle is er in park Eekhout voor iedereen wat te doen!

VOORSTELLINGEN
13:00 - 14:00 - 15:00
Koningsfeestje met Ezeltje Emiel

Vier Koningsdag met ezeltje Emiel! Tijdens deze interactieve voorstelling voor jonge kinderen, laat ezeltje Emiel zo'n beetje alle ondeugd zien wat hij in zich heeft. Het wordt een dolle boel! Kom jij ook op zijn feestje?

13:30 - 14:30 - 15:30
De Lakei en de Prinses

Hij zorgt al jaren voor de prinses, de zorgzame, maar wel een beetje klungelige lakei Hannes. Normaal gaat alles goed. Maar met vandaag? Vandaag gaat alles mis...

13:30 - 14:30 - 15:30
Magic John Goochelshow

Betreed de magische wereld van Magic John! Laat je verbazen in het Magische Theater, waar goochelaar Magic John in een korte en krachtige show vol spanning, humor en sensatie zijn magie vertoont!

13:30 - 14:30 - 15:30
Diff Dance Workshops

Dans jij mee met de dansworkshops van Diff Dance Centre? In deze workshops mag je zelf lekker los gaan op de swingende muziek onder begeleiding van ervaren dansers! Dans jij ook mee?

14:00 - 15:00 - 16:00
MeneerTjes SlodDe & Vos

MeneerTjes SlodDe & Vos is een gek, ondeugend duo bestaande uit rasmuzikant Llewy en begenadigd producer Delly. Met MeneerTjes SlodDe & Vos neemt het tweetal de allerkleinsten mee op een muzikale reis waarin nieuwe, eigenzinnige kinderliedjes de boventoon voeren.

16.00 tot eind
Mobiel Vinyl
Plof neer in een 70’s, 80’s setting op het terras, of stap in de bus en struin in de bakken met singeltjes naar jouw golden oldies. Lekker chillen bij de bar met Mobiel Vinyl. Maar… pas op, het kan zomaar een feestje worden!